Skip to content
Foto-onzebieren

Maasdorst!

Ontsprongen aan de oevers van de Maas en gevormd door het ruige karakter van het oergebied de Maashorst. In 2021 ontwikkelde Thijs de Winter een lokaal bier ter ere van het oergebied de Maashorst. Het assortiment omvat in totaal 5 verschillende bieren, waarbij de karaktereigenschappen van elk dier dat in dit prachtige oergebied voorkomt, zijn verwerkt tot unieke biersmaken.

Waar het allemaal begon

Maasdorst, bedacht door Thijs de Winter, werd samen met Wouter Leurs in 2022 opgezet en resulteerde in een assortiment unieke bieren. Wouter, tevens Chefkok van De Vierlinden in Vierlingsbeek, is de drijvende kracht achter Brouwerij Leurs. Gevestigd in dit schilderachtige dorp, op loopafstand van de levendige waterweg, werden de eerste Maasdorst gebrouwen. Vanwege het grote succes van Maasdorst is er besloten om de bieren elders te laten brouwen, maar nog steeds met behoud van hun unieke recept! Zo kunnen we blijven voldoen aan de groeiende vraag en de karakteristieke smaken van Maasdorst handhaven.

Oergebied de Maashorst

Ontdek waar de oorsprong van onze bieren ligt, het prachtige natuurgebied de Maashorst. Een oergebied in Noord-Brabant, waar sinds de scheiding van de Maas de bomen, planten en dieren het voor het zeggen hebben…